sunnuntai 19. elokuuta 2012

The way to get started is to quit talking and begin doing.

Tänään kisattiin Purinalla russelimestisten merkeissä Jalosen ja Viitaniemen radoilla. Mulla oli joku kuvitelma siitä, että hyppäri olisi ollut ensimmäisenä ratana, mutta kuinkas ollakaan siellä olikin sitten puomi ja A kentällä. Reiman kanssa pikaisesti ennen rataa muutama muistutus kontaktien suorittamisesta lämppäesteille ja sitten ei muuta kuin menoksi.

1.rata: alku kahden esteen suora, joiden päässä kepit poikittain. Vähän jännitti, mutta hyvin se sujahti sinne ihan oikeaan väliin. A:lta tuli aika ryminällä ja ei kyllä stopista ollut tietoakaan. Ihan nätisti alas kuitenkin. Tai no hilkullahan se oli, jos rehellisiä ollaan. Aikamoista tykitystä oli luvassa putki-pussi-este-rengas-suora, jos piti sitten saada 180 astetta kääntymään suoraan putkeen ja takaisinpäin. Puomi oli hieno ja käskytin kunnolla. Loppu oli erikoinen kaksi hyppyä serpentiininä ja viimeinen este kentän suuntaan. Etenemä meillä oli 3,62m/s ja aika oli -0,71s. Aika tiukille meni siis, mutta nolla nyt sieltä tuli. Sijoitus taisi olla 5. Onneksi täällä ei myöskään ollut keinua radalla.

2.rata ulkona ja sateessa. Jännitti miten kontaktit sujuvat märillä esteillä, joilla ei paljon karhennuksia näyttänyt olevan. Viitaniemi oli keksinyt paljon ansakohtia radalle ja piti osata erottaa putkea ja puomia, ei saanut paahtaa kontakteilta suoraan ja monta takaakiertoakin piti ehtiä ohjaamaan. Puomilla teki kontaktin, mutta karkasi kyllä omine lupineen. Ei siis kestänyt mun taaksejäämistä alkupään varmisteluissa. Ihan ok oli kuitenkin, joskin puomin jälkeinen valssi vaihtui sitten lennossa takaaleikkaukseen. Onneksi vauhtia oli niin paljon, että meni ihan sujuvasti. Sitten olikin päivän jännäri edessä eli keinu, jolle olin päättynyt käskyttää ja näyttää oikeaa kohtaa, jotta ne kontaktit tulevat otetuksi. No tulihan se ja seuraavaan takaakiertoon ehdittiin hyvin. Lopussa oli vielä A, jossa taas pamautteli tulemaan vauhdilla. Olin ihan varma, että 5 sieltä heilahti, mutta ei tullutkaan tällä kertaa. Puhtaasti siis maaliin. Etenemä himpun parempi 3,81m/s, 0 ja 4.sija. Eli ihan ei päästy palkinnoille. Tyytyväinen olen kuitenkin tuplanollaan.

3.rata: Jalosen hyppäri, joka oli aika kieputusta. Kepit meni ikävästi kohti suoraa putkea, joka oli siis niin, että ei se houkuttanut, mutta näytti siltä, että seinää päin mennään ja sieltä sitten Reima pomppasi pois kesken. Vähän ehti pujotella takaisinpäin ja sitten taas oikein loppuun asti. En tiedä miten sen oikeasta kohdasta sain korjaamaan kepit, mutta näin nyt meni. Kiemuroista selvittiin hyvin, mutta loppusuora koitui meidän kohtaloksi. Suorasta putkesta tullessaan Reima ei sitten löytänytkään renkaan oikeaa kohtaa ja se palattiin korjaamaan. Näistä kaikista siis 10 vp ja reilut yliajat, mutta tulos kuitenkin.

Näiden kisojen perusteella treenilistalle lisättiin siis keppien pujottelut päinseiniä/tyhjään, loppusuorat etupalkalla ja tietty se keinu. Muutenkin, kun kontaktit on nyt kohtalaisessa kondiksessa, niin niihin nopeutta. Mutta näin on nyt sitten arvokisanollien kerääminen aloitettu ihan reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti