perjantai 16. joulukuuta 2011

Umpihankea

noin niin kuin kuvainnollisesti. Vaikeaa on ollut ja tullut taas mietittyä harrastamisen järkeä, pään hakkaamista seinään ja josko sittenkin ne pehmolelukoirat olisivat minulle rodultaan oikeita. 

Ensin Papu käyttäytyi huonosti: ilmeisesti pelästyi jotenkin vesikoira Martan murahdusta ja arvaahan sen mitä sitten tapahtuu. Onneksi suurempia vammoja ei tullut fyysisesti, mutta henkisesti sitten vammat olivatkin suurempia - lähinnä minulle. Kummallinen oli taas käyttäytyminen, kun olivat jo Martan kanssa hetken siinä hallissa pyörineet ihan kavereina ja Martakin ihan aiheesta huomautti, kun Papu oli hieman turhan paljon kiinni peräpäässä. Tapahtunut oli minulle niin suuri pettymys, että itkuhan siinä tuli. Yleensä nartut ovat olleet ihan ok, mutta nyt taas sitten vedettiin matto jalkojen alta. Ei kai tuo tuosta enää miksikään muutu. Toiveissa olis ehkä ollut BH-kokeen suorittaminen, mutta en mä kestä ajatusta siitä, että Papu lähtis siellä uhittelemaan parhaassa tapauksessa jollekin rotikalle. Henkihän sillä siinä lähtis. 

Tällä viikolla makkaraleiriltä kotiutui taas hieman holtittomat koirat ja välillä onkin sitten keskusteltu siitä, kuinkas sitä käyttäydytäänkään. Ei nyt mitään pahaa, mutta lenkin suunnan määräämisestä on keskusteltu ja siitä, että pitääkö ohittaville koirille sanoa jotain vai jätetäänkö ne ihan rauhaan. No nyt ollaan taas jo päästy takaisin päiväjärjestykseen ja mun nenä määrää suunnan lenkillä eikä niille muille koirille sanota mitään. No Reiman holtittomuus jatkui agitreeneissä. Tai no ei sitä välttämättä ihan holtittomuudeksi voi sanoa. Pääasiassa se oli kuitenkin ihan hanskassa. Mitä nyt melusi taas niin himskatisti ja lukitsi vääriä esteitä. Eikä se väärä estekään nyt niin  käsittämätön juttu ollut, kun putkiansa oli viritetty keppien sisäänmenoon. No hermothan siinä mulla meni ihan aluksi siihen huutamiseen. Hävettää se. Sitten hinkattiin sitä kepeille menoa. Alun pakkovalssit ja välistä vedot menivät oikein vauhdikkaasti (jos käsi ei laskenut), mutta viimeiseltä esteeltä sitten lukitsikin sen putken lähes tulkoon aina. Ei puhettakaan, että olisi edes miettinyt keppejä tai kuunnellut ohjeita. Sinne sujahti aina aivan sukkana. Samaahan tapahtui pari viikkoa sitten myös. Ei auttanut vaikka laittoi ihmistä eteen. Lukitsi sen putken aina kuten lämpöhakuinen ohjus. No eihän se nyt tavallaan huono juttu ole, että imua riitti ja itsenäisestikin menee. Parempi se ehkä näin on kuin, että varmistelisi jokaista estettä, mutta nyt pitäisi se hieno säätö löytää tuohon. Ehkä pitää vaan ottaa treenilistalle keppien hakemisia taas muistutuksena asiasta. Ärsyttävää se silti on.

Masentaa, kun noiden molempien kanssa on tehty duunia ja tulokset on lähes olemattomia. Tuntuu vaan niin hassulta toisaalta vaan harrastaakaan. Tai ainakin se on mulle vaikeaa. Pitää olla tavoitteita ja check pointeja kuten kisoja. Mikä idea treenaamisessa muuten on? Ja sitten voi miettiä sitä, mitä Pörsti joskus sanoi:"kuka hullu ottaa terrierin harrastuskoiraksi?". Niin. Puhumattakaan siitä hullusta, jolla niitä on tällä hetkellä kaksinkappalein. Niin. Olisko sitä voinut helpommallakin päästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti