perjantai 17. kesäkuuta 2011

Helletokoa

Viime lauantaina tokoiltiin hieman haastavissa olosuhteissa Klaukkalassa ja tällä kertaa onneksi onni suosi meitä ja päästiin heti ensimmäisten joukossa tekemään suorituksia. Ilma oli jo siinä vaiheessa aika kuuma eikä tilannetta helpottanut yhtään kisojen pitäminen urheilukentällä kuopassa. Kyseessähän oli Tokon SM-kisat, joten muutenkin tarpeeksi hälinää oli ympärillä.

No itse suoritukseen: Osallistujalistasta selvisi, että olimme ekassa paikkamakuuryhmässä ja vieressä makoili pelkästään paimenia. Niistä kaksi oli Tending-koiria, joten heti jo alusta taso tulee asettumaan aikas korkealle. No ei muuta kuin tulta päin!

Luoksepäästävyydestä tuli 10. Reima hienosti sivulla eikä liikahtanut mihinkään.

Paikkamakuu jännitti lievästi, mutta rauhassa vaan jättämään koira paikalleen. Reiman pää kääntyili hieman ja pari kertaa meinasi omaan päähän pilkahtaa epätoivo tuon tuhottoman pitkän kaksi minuuttisen aikana, mutta siellä se pysyi oikein nätisti makoilemassa paimenien keskellä. Hieman taisi kuitenkin korjata asentoaa aina välillä eikä noussut ekalla käskyllä perusasentoon, mutta muuten oikein hyvä viime aikaisiin suorituksiin nähden. 8,5.



Seuraavaksi vuorossa hihnaseuraaminen, jossa Reima oli vähän niin kuin matkalaukku. Ihan kivasti tuli siinä vieressä, mutta kontakti oli hieman hukassa, mutta eipä tuo minnekään hötkyillyt. En tiedä mistä tuomari rokotti, mutta pisteet taitaa olla kuitenkin ihan kohdillaan. .

Perään luoksetulo, jossa pelotti takana olevan kehän este, jota kohti koira joutui juoksemaan. Jäi nätisti, tuli lujaa ja viereen. Olisko ollut sitten hippasen vino perusasento, kun puolikas tippui. .

Tässä välissä seurakaverit sitten jo muistuttivat minua hengittämisen tärkeydestä. Liekö sitten naama jo näyttänyt siniseltä ja kävely robottimaiselta.. :) (Jännitti siis aivan pirusti).

Siitä jatkettiinkin sitten pikapikaa ja liikkurin hätistelemänä seuraavaan kehään. Ensin hyppy: Oli vissiin niin hässäkkää, ettei Reima tajunnut, että lähestytään hyppyä. Liikkeethän ei olleet mitenkään tavanomaisessa järjestyksessä. Jätin reilusti matkaa ja sitten ei muuta kuin suorittamaan. Odotti hyvin, lähti hyvin, pysähtyi hyvin (saisi kyllä pysähtyä enemmän niille sijoilleen) ja taas odotti hyvin. 10.

Perään vapaana seuraaminen, joka oli mun mielestä kyllä löysempää kuin hihnassa ja onnistuin yhdessä käännöksessä astumaan Reiman tassullekin. 8 kuitenkin siitä suorituksesta.

Viimeisessä kehässä vielä jäävät. Ensin maahanmeno: vähän huono seuraaminen, meni maahan kuitenkin hyvin ja odotti siellä. Oliko sitten niin isot avut ja valmisteleva osuus huono, kun tuli.

Seisomisessa oli jo vire aika lopahtanut ja en itse pitänyt huolta kunnollisesta virittelystä ja melko pian liikkeelle lähdön jälkeen sitten Reima bongaskin jotain kivempaa ja lähti tarkastamaan kehässä olevan tötsän. Kun huomasin tämän, niin siinä vaiheessa piti antaa jo käskyä eli peli oli menetetty. Positiivista kuitenkin se, ettei lähtenyt minnekään muualle. Harmi vaan, että liike meni siinä 0:lle.

Koska jokainen tuomari antoi yleisvaikutelma pisteetkin, niin siihen pottiin kertyi 2x8, 9 ja 10.

Yhteensä pisteitä tuli 154,75, joten harmittavasti jäätiin 5,25 pistettä ykköstuloksesta.

Positiivisina asioina kuitenkin tällä kertaa paikkamakuu, hyppy, jolle ei varastettu ja ylipäänsä koiran kohtuu rauhallinen mielentila. Ohjaajan mielentilasta ei voi ehkä puhua rauhallisena, kun sen verran kuitenkin jännitti.

Tällä tuloksella kuitenkin pääsi 35 sijalle alokasluokassa 93 koiran keskellä ja joukkuekisassa Armottomat TokoDogit tuli 15.sijalle 69:sta joukkueesta. Eli varsin mukavasti kuitenkin pärjättiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti