lauantai 19. toukokuuta 2012

Experience is a good school. But the fees are high.

Oppirahoja oltiin tänään taas maksamassa eli tokokokeessa ja ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Tuomarina Timo Pussinen ja liikkurina Saana Haarma. Paikkana Malminkartanon sirkuskenttä.

Paikkamakuu: Tuomarin tarkastuksen jälkeen olikin ihan vallaton ja todella kuului, että täällä ollaan kentällä menossa. Ei meinannut rauhoittua perusasentoon ja lopulta perusasento olikin sitten vino, jos meni maahan. Jätettäessä jo alkoi huutamaan. Vähän jännitti miten mahtaa mennä, kun ekaa kertaa oikeasti menin piiloon ja vielä aikakin on pidempi kuin alokasluokassa. Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen päästiin palaamaan takaisin ja siellä se oli paikallaan ja hiljaa. Vierestä tuli koira pois, mutta se ei Reimaa hämännyt. Piippauksesta ja vinoudesta vähennyksiä: 7.

Seuraaminen: lähti ihan kivasti ja piti paikkansa, pientä hakemista käännöksissä, joissa ei ollut ihan mukana ja perusasento taisi olla vähän hidas muutaman kerran. 9.

Maahanmeno: Ihan hyvä valmisteleva osuus, meni maahan hyvin. Takana käydessä hieman liikahti. 8.
Luoksetulo: oli levoton perusasentoa otettaessa ja vänkäili vastaan. Tuli lujaa ja pysähtyi kyllä, mutta meni maahan. Lisäksi lopuksi tuomari kertoi, että oli minun liikkuessa käynyt seisomassa ja istunut takaisin. 0.

Seisominen: Vähän huono valmisteleva osuus ja aluksi tuntui siltä, ettei jää paikoilleen eli valui tässä jonkin verran. Taakse mennessä ei jaksanut odottaa, vaan tuli mukaan. 7.

Nouto: Pienet kierrokset otti, kun otettiin kapula esiin. Rauhoittui kyllä sitten. Heitin sitten oikein kunnolla, ettei jäisi lyhyeksi. Reima singahti hakemaan ja tulikin takaisinkin hyvää vauhtia, mutta pysähtyi metrin päähän, tiputti kapulan, kysyy mitä tehdään ja sitten näytti siltä, että tällähän leikitään. Tiputti sitten kapulan vielä muutaman kerran ja lopulta se jäi sitten maahan. Jännittävää. Eipä ole tuota tehnyt. Olisi pitänyt tajuta napata se kapula heti ekalla kerralla ja pyytää koira perusasentoon.  0.

Kaukot: Jäi hyvin. Nousi ensimmäisellä ja meni maihin toisella, mutta sitten ei enää noussutkaan. Mulla joku oma aivopieru, kun en tässä muistanut, että sitä ääntäkin saa käyttää. Yksi asento jäi siis välistä, mutta muuten pysyi kyllä paikallaan. 5.

Hyppy: Lähti ihan hyvin, piti odottaa että pysähtyy toisella puolella ja siitä istumaan. Takaisin tullessa kolautti estettä, kun oli niin lähellä. Voisi olla nopeampi istuminen ja matkaa pitää vähän saada esteen taakse, että on helpompi hypätä takaisin. Muuten kyllä ihan hyvä. 7.

Kokonaisvaikutus: Haukkumisesta ja muusta ääntelystä vähennyksiä, vaikka innokkuutta se vaan on. Muuten oikein kivalla ilmeellä tekee töitä. 7.

Yhteensä siis 105/200p ja 3-tulos. Tällä ei siis vielä juhlita, mutta tulipahan kokeiltua ja taas tiedetään mitä pitää treenata ja miten kokeessa voi itse pelastaa vielä pisteitä. Eipä muillakaan ollut kovin kehuttava päivä avoimessa luokassa, kun ei saatu aikaan yhtään 1-tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti