torstai 17. toukokuuta 2012

If you would thoroughly know anything, teach it to others.

Tällä viikolla on sitten kouluteltu muita sekä tokossa että agilityssä. Ja kyllä, siinä oppii aina itsekin jotain. Jännittävintä on taas kerran huomata se, että kun homma menee vaikeaksi, niin ohjaajat kompensoivat koiriensa tekemättömyyttä. Hauskoja hetkiä koulutuskentällä on ne, kun ohjaajat korjaavat koirien puutteelliset perusasennot itse siirtymällä koiran viereen ja kun kysyy huomasitko mitä teit, niin eivät ole ollenkaan tietoisia asiasta. Hetki siinä sitten naurettiin asiaa. Mutta niin tokossa kuin agilityssäkin se olis sen koiran tarkoitus tehdä niitä hommia.

Mahtavuutta on se, kun saa ihmisille ahaa-elämyksiä! Tällä viikolla kentillä on ylpeitä ohjaajia, jotka hieman kokeilivat mukavuusalueensa rajoja ja suoriutuivat hienosti.

Omat suoritteet ovat olleet vähän jäissä. Reimalla oli niskassa jokin kipeä kohta, revähtymä ehkä. Lepoa siis Reimalle ja pienimuotoista kuntoutusta niskalihaksille. Koska ei voitu aksata, niin tokoiltiin sitten. Kuun alusta ollaan oltu Korrien viikkokurssilla ja muistuupa taas mieleen moni perustreenejä siellä. Häiriötä, kehäänmenoa, täh? Pitääkö niitäkin treenata?
Tällä viikolla tehtiin sivuaskeleita (joita tämä laiskaohjaaja on jaksanut treenata vain toiseen suuntaa. Siihen helpompaan), noutoa (pitotreenejä pitää ottaa erikseen ja palkata siitä, kun lähtee tuomaan ja pitää nätisti) ja tunnaria. Tunnari onkin jotenkin Reimalle myös mieluinen liike ja tekee sitä oikein keskittyneesti. Osaa etsiä oman kyllä, vaikka vieressä olisi kasa vääriäkin tarjolla. Ihan hyvät treenit oli ne.

Tänään treenattiin avo-luokan tokoliikkeet läpi ja ihan kivasti meni. Onhan niissä vielä lisäviilamista, mutta ihan hyvällä suunnalla ollaan. Käytiin myös hallilla treenaamassa keinua kuntoon. Hyvin tulee päähän asti. Tosin keinu ei tällä treenikerralla vielä päässyt oikeasti laskemaan, mutta otetaan tää nyt hitaasti, jotta tulee hyvä.

Papukin aksasi ja hyvin menikin. Etupalkalla teki kontakteja, jotka eivät ihan aluksi meinanneet muistua mieleen. Löydettiin ne kuitenkin uudelleen. Kepit tuli kovaa ja takaaleikkauksia esteellekin treenatiin. Pieni koira ja omistajansa olivat kyllä hyvin onnellisia näistä treeneistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti