maanantai 20. heinäkuuta 2015

In games like this, it's all about having fun

Oli se sitten agilityä tai tokoa, niin meillä on nyt ollut hauskaa. Bond tekee huiketa agilitytreenejä ja ihan ok menee tokokin. Bond oikeastaan osaa jo alokasluokan liikkeet seuruuta lukuunottamatta, joten näitä nyt tässä sitten vielä kasataan kokoon ja kursitaan yhteen. Aksat on niin siistiä ja lujaa mennään. Jarrutusjäljet ovat useita metrejä pitkiä, jos lelulle pitää jarruttaa. Pieniä haasteita oli suoran jälkeen jarruttaa, mutta mikä ei onnistu alkuviikosta, onnistuu yleensä loppuviikosta. Huippuonnellinen olen tuon koiran kanssa tekemisestä, vaikka ei se aina sieltä helpoimmasta päästä ole. Hienoa on huomata, kuinka sen kanssa voi kuitenkin aksata rauhassa ja pikku hiljaa aletaan päästä siihen, etten itse arvo asioita vaan menen. Sunnuntain aluevalkussa tehtiin hienosti ekaa kertaa ikinä pakkovalsseja, pimeitä putkikulmia ja persjättöönkin päästiin ja tyyppi toimii kuin ajatus. 
Mun treenilistalle tuli:
  • päätöksissä pysyminen
  • lähtöluvan antaminen paikaltaan (ei liikkeestä. Olinko mä muka tän jo aiemmin päättänyt?)
  • koiraa ei pyydystellä vaan se vaaditaan tulemaan luokse, kun se kerran sen osaa.
Pitää myös miettiä mikä on meidän agistarttiasento, jos kerran sivulle tulo on tällä hetkellä niin luokattoman hidas, kun sen pitäisi taas tokossa toimi joka kerta vikkelästi.

Remen kanssa on treeneiltu uusia tokon liikkeitä ja vanhaa ystäväämme ruutua. Ruutu alkaa sujua kohtuullisesti, mutta pitäispä taas malttaa olla auttamatta koiraa liikaa. Tänään esiintyi pientä ongelmaa lähtemisen kanssa. Eipä lähtenyt ekalla käskyllä juurikaan. Huomenna sitten treeniä niin, että apuja ei tuohon tule. Metsku tuli kivasti eikä ohjatussakaan väärät sanalliset suuntakäskyt sekoita Remen pakkaa. Ehkä se siitä. Vielä, kun saisi itsellekin selvät sävelet toimimiseen kokeen läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti