maanantai 4. huhtikuuta 2011

Nauru pidentää ikää eli kootut tokokisaselitykset osa 6.

Sunnuntaina auton nokka suuntautui kohti Hyvinkään koiraurheilukeskusta ja tokokisoja. Edellisiltana Reima oli varsin mallikkaassa kisakunnossa, joten hyvin mielin kisoihin. Ensin jännättiin Hannan ja Baian suoritusta ja sehän toimi kuin junan vessa ja heille hienosti 1-tulos kisoista!


Omaa vuoroa odottiin hetki ja sitten päästiin hommiin:


Luoksepäästävyys: 9. Reima meni pienesti vastaan, kun ei malttanut millään pysyä paikoillaan. Ei kuitenkaan siis paha.


Paikkamakuu: 0. Tässä jo oltiinkin sitten hieman enemmän pissit housussa. Sen verran oli jätkä levoton ja vinkui ja rapsutteli, että tuloksen jo saattoi arvata. Muiden antaessa käskyä, yksi vaan sijaistoiminta rapsuttelee itseään. Meni kuitenkin maahan. Hirmuinen piippaus kuitenkin alkoi aikalailla heti ja vajaan minuutin kohdalla sitten pää pyöri kuin porakone ja pitihän sitä naapuri staffia mennä katsomaan. Oikein piti kokeilla kuinka paljon saa tökkiä takapuoleen ennen kuin siitä saa reaktion. Taitaa siis kevät aiheuttaa ylimääräistä hyrräämistä Reiman pienessä päässä, joka nyt ei muutenkaan ole hermorakenteeltaan ihan priima.


Seuraaminen hihnassa: 9. Tää lähti ihan hyvin ja varsin pätevä oli pysähdyksissä. Istui kuitenkin vähän hassusti könöttäen ja vinossa.


Seuraaminen vapaana: 5. Liike lähti samoilta paikoilta kuin missä paikkamakuu oli suoritettu ja veikkaisin, että siellä oli edellispäivän näyttelystä jäänyt tyttöjen tuoksuja ja varmaan jotain namejakin. Jossakin puolessa välissä jäi sitten haahuilemaan, haisteli ja lopulta bongasi sitten jo esteenkin (jota tosin ei onneksi lähteny suorittamaan). Kutsumalla tuli kuitenkin mukaan, mutta oli siinä vähän kaikkien (liikkuri, tuomari, ohjaaja ja koira) pasmat sekaisin. Ihme, että tuon 5:n antoi kuitenkin.


Liikkeestä maahanmeno: 9. Liikkeelle lähdön jälkeen kontakti tippui ja alkoi edistämääkin ihan kuin olisi sunnuntaikävelyllä ollut. Varsinainen rento-Reiska. Kuunteli kuitenkin ja niille sijoilleen tipahti maahan, missä käsky tuli. Tuomariakin hymyilytti tämä, kun tyyppi näytti niin hengailevalta ja ei-kuulolla olevalta. Ihmeen hyvät pisteet tästäkin. Ei kuitenkaan omaan mieleen ideaalisuoritus.


Luoksetulo: 9. Jäi hyvin ja tuli lujaa, kunnes unohti mitä olikaan tekemässä ja lähti kiertämään minua. What!! Ei oo ikinä tehnyt niin. Tunnustuksena tässä, että sanoin hiljaa, että Reima tänne, jota tuomari ei kuullut ja tulihan se sitten siihen sivulle. Aivan kummallinen tapaus. Olis pitäny saada tää nauhalle, niin vois analysoida mitä oikein jäi siinä ihmettelemään. Ilmeisesti tuomarikin oli niin hämmentynyt herran touhuista, joten hyvät pisteet saatiin.


Seisominen liikkeestä: 8,5. Paremmin lähti tässä mukaan, mutta tassutteli eteenpäin käskyn jälkeen ja perusasento jäi taas kenolleen. Itseä hirvitti se, ettei kaveri näyttänyt pysähtyvän, mutta tekihän se kuitenkin.


Hyppy: 9. Este onneksi nostettiin esille vasta viime hetkellä ja suoraan Reiman eteen. Meillä oli varmaan pari metriä etäisyyttä esteeseen, mutta eipä ole ongelma meille. Hyvin irtosi ja piste vähennykset tuli taas tassuttelusta eli ei pysähdy salaman nopeasti.


Kokonaisvaikutus: 8. Vinkumisesta miinusta ja haahuiluista. Muuten kehuttiin hyvää meininkiä ja hännän heiluntaa.


Yhteensä siis 135 pistettä ja 3-tulos. On tuo aika kaukana omasta ideaalista suorituksesta ja tiedän, että koira osaa paremmin. Jatketaan treenaamista ja enemmän kisamaista treeniä, niin eiköhän se siitä. Huumoria taas kyllä kysyy, mutta eipähän ole ainakaan yleisöllä tylsää.


Vähän myös ihmetytti ettei homma ollenkaan jännittänyt. Tähän saatiin kuitenkin kotona selitys, kun kuumemittari laitettiin kainaloon. 37,5 lukemat pitävät näköjään jännityksen loitolla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti