keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Korrien treenit

Illan pimetessä treenattiin taas valvovan silmän alla. Tällä kertaa olin päättänyt, että eniten apua tarvitaan ylempien luokkien liikkeissä, kun ne ei ihan niin täysin ole mulla hanskassa (vielä).

Aloitettiin ruudulla. Ekalla kerralla lähti tarjoamaan merkkiä, mutta korjasi sitten kyllä ruudun sisään. Tokalla kerralla tehtiin näyttöruutuna, jolloin oli parempi, mutta silti jäi ruudun etuosaan. No seuraavalla kerralla sitten kokeiltiin, jos palkka tulisi Riitalta. No Reimahan hokas sen ja sitten vaan kyttäili Riittaa. Mölysi ja touhuili, ei sitten millään keksinyt millä pallon saisi. No lääkkeeksi saatiin unohtaa se merkki nyt hetkeksi. Haetaan paikkaa paremmin ja opettelen itse palkkaamaan oikea-aikaisesti. Matkaan pitää alkaa lisäämään ja paikkaa vahvistamaan sekä kokoamaan liikettä kokonaisuudeksi, jotta taas koko liikkeen hahmottaminen auttaisi koiraa. Tehtiinkin loppuun sitten ruudun loppuosaa. Reima ensin seisomaan ja siitä maihin, ohi kävely ja sivulle kutsu. Ensin pomppasi pystyyn, uusinnalla oikein. Mä olin niin pönttö ja kohmeessa, että sitten kutsuin koiran oikealla puolelle. Höh höh. No tuli kuitenkin lujaa. Otettiin vielä itekseen uusintayritys ja hyvinhän se tuli sillä kertaa seuraamaan.

Toisella kiekalla tunnaria. Ensin jemmattiin omaa, jotta nähtiin käyttikö nenää. No käyttihän se. Eikä paljoa haitannut, vaikka välillä tuli kapuloitten ja koiran välista ohikulkijoitakin. Sitten laitettiin hämäys keko. Ei häirinnyt. Leviteltiin keko. Ei häirinnyt. Lävitettiin vielä lisää. Ei häirinnyt. Tai kävi tsekkaamassa muut ja tiputti oman, mutta palas takaisin ja toi sen oman. Fiksu jätkä siis. Pohjatyöt siis hyvin tehty ja nyt vaan eteenpäin.

Lisäksi tsekattiin kaukojen tilanne. Teknisesti oli Riitan mielestä hyvä. Takapalkkaa voidaan hyödyntää tai namien heittelyä. Ja ei ku matkaakin tässä lisäämään vaikka askel kerrallaan.  Hyvä hyvä!

Riitan sanoin: hyvä pohjatyö tehty ja pienellä työstämisellä liikkeet on kasassa! Voiko ihminen onnellisempi olla tässä asiassa! Hyvinhän meillä siis menee. 

Kokeilin myös luoksarin stopeilla. Jumantsuikkeli ku olikin hienot! En oo varma ollaanko tehty niitä koskaan liikkeenä pötköön eikä nyt muutenkaan, mutta tuohan stoppas ku seinään sekä seisomisen, että maahan menon. Superpätevä sanon minä.

2 kommenttia:

  1. Yhyy, mä en ymmärrä tätä dogijargonia juuri yhtään! Pitääks mun siirtyä lukemaan vaan ruokablogeja?

    VastaaPoista
  2. Ei, ku sun pitää ottaa se dogi ja ruveta treenaamaan. Tässä kuitenkin lyhyt ja tiivistetty oppimamäärä:
    - ruutu: koiran pitäis löytää 3x3m kokoiselle alueelle keskelle, kun se lähetetään n. 20m päästä. Siellä ruudussa sitten pitäis ensin pysähtyä seisomaan ja sitten mennä käskystä maahan ja pysyä siellä, kun ohjaaja kävelee kohti ja ohi. Kutsusta pitäis tulla viereen liikkeeseen seuraamaan.
    - Tunnari = tunnistusnouto. Pitäis löytää oma kapula eli minulle tuoksuva väärien joukosta.
    - Kauko-ohjaus:Koira vaihtaa paikaltaan siirtymättä asentoaan ohjaajan käskyjen mukaan. Ohjaaja jättää koiran maahan ja poistuu sen luota hänelle osoitettuun paikkaan (n. 10 m, josta käskytys tapahtuu.Liikkeenohjaajan tulee antaa uusi asennonvaihtokehotukset noin 5 sekunnin välein.
    - Luoksetulo:Koira tulee kutsusta nopeasti ohjaajan luokse ja tekee matkalla ohjaajan käskystä pysähdykset seisomaan ja maahan. Paikat on merkitty. Ennakoida eikä valua sais. Juoksupätkät kaikki pitäis tehdä samalla nopeudella.

    VastaaPoista