maanantai 31. lokakuuta 2011

Viime viikkojen raportit

Toissa viikolla ei koirien kanssa tehty juuri mitään, kun emäntä oli koko viikon Ruotsissa. Kotiin tullessa olikin sitten melkoisen innokkaat kaverit vastassa. Huh.
Viime viikolla ollaankin sitten tehty jo taas kaikenlaista:
Tiistaina aksattiin Reiman kanssa. Kaasu hirtti kiinni ja ohjeiden kuuntelu oli vähän niin ja näin. Yhden putken pään lukitsi treenissä ja siinä sitten pitäytyi. Muuten ihan kiva, mutta kun se oli se väärä pää. Esteet oli myös hieman hankalasti sijoitettuna hallin laidalla, joten en oikein voinut mennä edes varmistelemaan sitä oikeaa putken päätä. No Se jätettiin sitten siihen ja jatkettiin eteenpäin. Seuraavat pyöritykset meni ihan mukavasti, mutta A/putkierottelu tuotti hieman päänvaivaa jatkon kannalta, kun taaskaan varmistelu ei tässä toiminut tai olin auttamattomasti myöhässä putken jälkeisellä esteellä. No plussaksi lasketaan tällä kertaan vauhti ja into. Ehkä myös hieman pisteitä estehakuisuudesta, toivottavasti vaan ne oikeatkin esteet löytyisivät välillä. Kontakteja tehtiin myös ja tällä kertaa länkien kanssa. Tulee ihan hyvin alas, mutta pysymisestä ei sitten oikein olekaan tietoa. Kummasti unohtunut tässä kahden viikon aikana.

Keskiviikkona suuntana rauniot Papun kanssa. Into oli kova ja melkein sain hetsattua haukun irti radalle mennessä. Jälkikäteen voisin nyt sanoa, että olisi pitänyt palkata vinkumisestakin. Ääni kuin ääni ja namppaa tulee. Keli oli aika tuuleton, mikä sitten aiheutti koirille hieman enemmän töitä. Papu oli aluksi pihalla kuin lumiukko ja kyseli apuja meiltä, mutta kuitenkin tarkasteli aluetta. Fiksu koira sinänsä ja oli epäilevä josko on kuitenkaan fiksua mennä pimeään mökkiin. Aikansa pohdittuaan päätti kuitenkin mennä ja sieltä se eka maalimies löytyi. Seuraa mm oli raunion päällä ja haju oli selkeästi koiralla, mutta kovasti joutui tekemään töitä, jotta löysi mieleisensä reitin mm:n luo. Ympäri ja yli koitettiin mennä moneen kertaan. Viimeinen mm oli kanssa jostain syystä vaikea, vaikka piilo sinänsä ei ollut ihmeellinen. Papu ei vaan irronnut tarpeeksi ja alkoi jo väsyä. Löytyi kuitenkin sekin ukko renkaiden takaa istumasta.

Torstaina alkoi ohjaajan kunto jo hieman pettää, mutta aksaamaan mentiin silti. Tehtiin hyppytreeniä ja Papulla oli valtava into ja täpinä päällä. Set pointissa ei tainnut olla mitään ihmeellistä. Vähän taidettiin pienentää lähtöä. Perussarja meni muuten tasaisesti, mutta viimeiselle esteelle vauhti kertyi hieman suureksi ja vikat esteet mentiin yhdellä loikalla. Tämäkin saatiin kuitenkin korjattua. Papulle lisäksi keppitreeniä ja vauhtia riitti niissä hommissa. Jonkinlainen välähdys taisi myös Papulla käydä asian suhteen ja nyt menee loppuun asti hienosti.
Reima teki perussarjaa ja etäisyyden arviointia. Vähän lähti taas seilaamaan oikealla, mutta vinorimoilla korjaantui. Pientä rapsimista kuului. Etäisyyden arviointi oli kamalan vaikeaa ilman apubumpseja. Avuilla alkoi tehdä tätäkin paremmin, mutta vielä täytyy enemmän treenata. Reimalle lisäksi taas kontakteja (varmaan ollaan jo 8000 puolella) ja pysyminen on edelleen melkoisen hankalaa siellä. Sitä siis pitää treenata, treenata ja treenata. Tosin tuo pöllö on nyt ollut jotenkin niin hötkytilassa muutenkin, ettei yhtään ihme, ettei millään malta.

Kotona ollaan lisäksi jumppailtu ja laatikon ylitykset alkaa sujua tassukerrallaan nyt ihan kivasti. Painonsiirrot ristikkäisillä jaloilla tuottaa vielä tuskaa ja takajalat ovat harallaan kummallakin rekulla. Muuten on sitten vähän tokoteltu ja nyt työstetään erityisesti seisomista. Molemmat opettelee nyt istumasta ylös pomppaamista, joka alkaa toimia ihan hyvin.

2 kommenttia:

  1. Jes, päivitys! Mä aloin olla jo vähän huolissani... :)

    VastaaPoista
  2. Juu, vaikka fiilis onkin lähinnä se, että noista pitäis tehdä ne rukkaset, jotta ne voi laittaa naulaan. Ei vaan osata.

    VastaaPoista