sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Treeniä treenin päälle

Tällä viikolla treenattiin omissa treeneissä pikajuoksua. Ainakin, jos oli Reiman kanssa radalla. Eka ratapätkä oli sula mahdottomuus ja ei saatu siihen oikein mitään toimimaan. Aina oli tosi hilkulla ja rimaa tuli kuitenkin alas. Ärsyttävää oli se. Kontaktit onnistui tuolloin ihan hyvin.

Treenejä jatkettiin Niinun opissa torstaina ja mulle mysteeriksi jäi edelleen, miten valssatessa voi koiraa tuupata paremmalle linjalle esteelle, kun pitäis jo juosta seuraavaa estettä kohti. Valssit siis muutenkin taas venyivät, mutta pienet kiemurat onnistuttiin hoitamaan kunnolla. Positiivista oli se, että Reima pysyi hyvin lähdössä ja helposti sitten pystyi ottamaan vastaan aika kaukaakin ja silti löysi kaikki esteet matkan varrelta. Takaakiertoja pitää treenata niin, että saadaan vähän parempaa kaarta esteelle, kun nyt taas tuli niin tiukasti, että kolautti kylkensä siivekkeeseen ja hyppää aika riman suuntaisesti, mikä taas on hankalaa ja rima tulee helposti alas.

Siitä jatkettiin vielä omalle vuorolle ja Papukin pääsi tekemisen makuun. Alkuun hyppytekniikkaa ja sitten muutamat kepit ja kontaktit. Hyppy rullaa ihan hyvin ja korkeustreeniä tehtiin. Kepeille alkaa olla aikamoinen imu ja tekemisen meininki. Kontakteilla ei oo oikein homma hallussa eli ei itse hae 2o-2o, mutta reagoi kuitenkin mun liikkeeseen. (Missä on toki omat hyvät ja huonot puolensa). Reima teki tekniikassa pitkiä välejä ja niistä ei tullut mitään ilman bumpseja. Niiden kanssa alkoi oikea rytmi löytyä. Lisää vaan toistoja. Pientä hapuilua kontakteilla, mutta kyllä sinne jokunen hyväkin mahtui mukaan.

Tänään sunnuntaina oltiin kontaktiklinikalla ja ekalla toistolla teki kontaktin huippuvauhdista, mutta ope-Satuahan se ei hämännyt, koska ei selkeästikään ollut kisatyylinen suoritus. No uutta putkeen vaan ja seuraavaksi tuli hyvin selväksi se, että jeesailen koiraa omalla liikkeellä eli jos stoppaan, niin ei se koira mene sinne alas vaan tekee sen vasta liikkeestä. Tätä pitää treenata lisää ja erilaisia häiriötä mukaan. Hyvällä tiellä kuulemma ollaan vaikkei siltä oikein tunnukaan. Tää pitäis treenata nyt kuntoon ja sit vielä päättää miten sen A:n suorittamisen rakentaa. Ei tosin taida tolla Reimalla elinvuodet riittää siihen, että kisavalmiiksi tulisi. Kovassa mietinnässä on siis tämän harrastuksen järkevyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti