lauantai 24. maaliskuuta 2012

A wise teacher makes learning a joy

Voimaannuttava agilityviikonloppu menossa Teemu Linnan opissa. Tällä viikolla on ollut niin fiilis laittaa koko harrastaminen narikkaan. Tiistaitreeneissä tökki vippaukset. Torstaina Niinun ilme oli lähinnä kauhistunut meidän tekemisistä eikä päästy taas radalla kauhean pitkälle. Harmittaahan se. Joku kiire Reimalle tuli mun perään, ja sitten homma olikin ihan räpiköintiä. Kaartuva hyppysuora, joka päättyi kepeille oli ihan toivoton. Hoh hoijaa!

Omalla vuorolla treenattiin Papun kanssa pientä rataa ja kivastihan se etenee. Muurillekin saatiin hyvät vauhdit ja pomppu. Papun kanssa ohjaaja joutui myös itse suorittamaan esteen eli putken, kun Papu pakeni sinne aarteensa kanssa. Ei oo helppoa tämä touhu aina. Reima teki etäisyyden arviointia, kun välimatkoilla on ollut ongelmia. No nyt niitä ei kuitenkaan ollut. Ihan hyvin meni vaihtelevilla etäisyyksillä ja vähän otettiin liikettäkin mukaan. Kaupan päälle kontakteja ja keppejä. Hyvin menivät. Selkeästi lamppu syttyy koko ajan enemmän.

Näiden koettelemusten jälkeen emmin todella paljon, että mikäs järki on mennä Teemu Linnan koulutukseen, mutta toisaalta ei ota, jos se ei annakaan. Alkuun tutustuttiin rataan (joka oli muunnelma Niinun radasta) ja sitten pieni teoriaosuus, joka lähinnä painottui mielikuviin ja onnistumiseen.
Pointit tältä päivältä tulee tässä:
  • Ei mitään turhaa ohjaukseen, ovat vain häiriötä koiralle
  • Treenit asenteella: "Ekalla kerralla nollalla läpi, kuten kisoissakin". Asenne ratkaisee.
  • Epäonnistuminen on oppimista. Yrityksien kautta rakennetaan onnistunut suoritus.
  • Mielikuvaharjoittelu: mieti sitä onnistunutta suoritusta!
  • Heli Rantasen oivallus: maailmanmestaritkin ovat vain ihmisiä. Kukaan ei ole synnynnäisesti häviäjä tai voittaja. Töitä pitää toki tehdä.
  • Epäonnistuminen on ihan meidän omaa keksintöä eikä siihen kannata keskittyä.
Jumpe, että noi motivaatiopuheet kyllä toimi muhun ja tuntuu taas siltä, että meidänkin ongelmat voidaan ratkaista. Palastellaan vaan pieniin osiin, niin kyllä ne saadaan siitä rakennettua kokonaisuudeksi. Me selvitään tästä kyllä!

Alussa tehtiin kaksi pakkovalssia radalla ja sitä sitten hinkattiinkin, kun mä olin vähän väärissä kohdissa ja pyörin liian vähän ja väärällä kaarella. Tyrkkäys saatiin kohdillen, kuriin ja pyöriminen kondikseen ja ai, että meni sujuvasti. Ei ollut kiire mihinkään.

Seuraavana haasteena niisto-persjättö ja seuraavalle esteelle viskileikkaus.  Niistopersjättö meni ihan hyvin, mutta turhaan oli kiire seuraavalle esteelle eli rytmitystä pistettiin kuntoon. Viskileikkauksen ongelmana oli, etten kertonut mihin mennään seuraavaksi. Sehän tehtiin tässä tapauksessa olkapäillä ja  kun ne saatiin mukaan, niin ei ollut hätää ollenkaan. Ja taas ne kädet alemmas, kun en mä minkään kirahvin kanssa ole liikenteessä.

Sitten jo aikaisemmin haasteena olleeseen kaartumaan suoraan ja kepeille menoon. Keppien vieressä oli luonnollisesti ansaeste, johon karautettiinkin sitten ensiyrittämällä. No eihän mulla ollut hajuakaan miten toi kohta handlata tai jos olikin niin ihan liian myöhään. Neuvoksi linjata koira hyvissä ajoin jo ennen edellistä estettä omalla linjalla ja olkapäillä. It's a miracle! Sehän toimi. Ihan sukkana sisään ajautui! Ei se ollutkaan yhtään vaikeaa!

Siitä jatkettiin poispäin käännöksellä pussiin ja puomille. Ensin epäröin sitä hakeeko se sen pussin ja himmailin. Tilille toki jouduin tästä. Ei pidä epäröidä, pitää vaan mennä ja pelastaa tilanne. Take 2: ei epäilystäkään asiasta. Vaikka olin vähän jäljessä sain Reiman kuitenkin ohjattua ansa esteen ohi puomille käskyttämällä.

Loppuun vielä pientä pyöritystä ja se tehtiin kelvollisesti hieman veitsenterällä, mutta siihen Teemu oli tyytyväinen, koska rohkeasti uskalsin. Hyvä me!

Omat muistettavat asiat siis:
  • Uskalla mennä!Nyt mennään eikä meinata-meininki.
  • Kädet alas, jeesaa koiraa enemmän
  • Muista linjaukset ja olkäpäiden käyttö
  • Käskytys ajoissa
Mielettömän hyvä koulutus! Hauskaa oli eikä pelottanut mokata! Onneksi tämä jatkuu vielä huomennakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti