tiistai 13. marraskuuta 2012

11 vastausta

Tartutaan Sentin ja kavereitten heittämään haasteeseen, ja vastataan 11 kysymykseen:


1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?
Olin jäänyt teinivuosilta ihailemaan innokkaita ja tarmokkaita russeleita. Jonkin aikaa koiraa ja muita rotuja pähkittiin, mutta sitten kuitenkin päädyttiin russeliin ja selviteltiin mistä niitä sitten oikein saisi. Jussi soitteli muutamaan paikkaankin, mutta pentuja ei tuolloin talvella ollut kovin paljoa tyrkyllä ja päädyttiin sitten Töppötassujen sivuille ja tutustumaan rotuun paikan päällä. Koska paikka ja kasvattaja vaikutti ihan mukavalta, päädyttiin sitten odottamaan omaa pötköä.
Toisen rekun kohdalla oli helppo päätös ottaa koira tutusta paikasta ja tietäen emän luonteen ja tavat.

2. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?
Paras puoli.. ehkäpä kokonaisuuden hahmottaminen ja sen pilkkominen palasiin. Aika paljon on reppuun tähän mennessä tarttunut temppua ja niksiä, joten yleensä hommat saadaan kuitenkin ratkaistua.
Huonoin puoli on varmaankin kunnianhimoisuus ja kärsimättömyys aika ajoin. Omat tavoitteet ovat korkealla ja välillä vastatuulet tuntuvat varsin lannistavalta. Kärsimättömyys näkyy turhautumisena ja kuinka monesti sitä onkaan laitettu rukkaset naulaan ja sitten kaivettu ne taas sieltä naulasta. (Mitä sitä muutakaan voi, jos kerran Lentsu ja Korrien Riitta uskovat koiraan.. ) Ärsyyntymisen koitan kuitenkin tunnistaa jo alkuvaiheessa ja tekemiseen otetaan tuolloin tauko, jottei fiilis pääse tarttumaan koiraan.

3. Mikä on koiranomistamisessa parasta?
Lentsua mukaillen: tuikkivat silmät! Se, kun koiralla on kivaa ja tehdään yhdessä. Parasta on myös Reiman lämmittämä sänky ja Papun nukkuminen kyljessä.

4. Minkälaisia metodeja käytät koiriesi kouluttamiseen?
Positiiviset keinot, tarjoamisen kautta oppiminen, naksu. Kivan kautta tekeminen.

5. Oudoin kommentti koiriisi liittyen?
"Mutta se on PAHA!" huusi pikku poika siskolleen, joka sanoi Papua söpöksi. Papu oli tuolloin vielä pentu. Joku kysyi Papusta tänä syksynä myös "joko se on täyttänyt ½ vuotta?" Jep, johan se on, 7 vuotta sitten.

6. Mitä koirasi on opettanut sinulle?
Kärsivällisyyttä nyt ainakin. Ei auta menettää hermojaan, vaikka kuinka pännis. Papu on opettanut rentoilua ja lähelle tuppautumattomuutta (mä en oo kyllä sitä juurikaan oppinut). Papun oppeihin kuuluu myös ennakoiminen ja järjestyksenpito, sillä pitää olla tarkkana ettei pöydille ole pääsyä eikä niille jää mitään. Reimalla on taas omat pelkotilansa, mutta niistäkin selvitään, kun tulee muuta tärkeämpää ajateltavaa. Molemmat ovat myös opettaneet luottamusta ja koiran lukemista. Raunioilla ja agilityssä on pakko luottaa ja antaa koiran rauhassa hoitaa oman hommansa.

7. Mistä keksit koirasi nimen?
Papu taisi jotenkin olla mielessä. Ainakin hyvänä esikuvana oli Rusina-Inkeri. Ensin sen piti olla Papu-Einari, mutta kun viralliseksi nimeksi tuli Töppötassun Iivari, niin Papu-Iivarina tuo sitten on välillä kulkenut. Reiman nimi taas oli tiedossa jo ennen kuin Reima edes alulle laitettiin. Ei siinä sitten enää vaihtoehtoja ollut. 
Seuraavallekin on jo nimi tiedossa... 

8. Koirasi erikoisin lempinimi?
Jaa. Liekö ne sitten erikoisia, mutta Papu kulkee Mr.Bean:nä, Pamppena tai Papulina. Reima taas on välillä Römppä, Römelö tai mölyapina.

9. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?
Papun kanssa, kun on taas saatu koira rentoutumaan ja innostumaan. Se, kun Papulla on murkkuja housuissa raunioille mennessä ja kun häntä pyörii hurjana propellina, kun se pätevänä suorittaa annettua tehtävää. Myös ne hetket, kun Papu vaivihkaa tulee ihan liki, kun teen töitä kotona.
Reiman kanssa parhaita hetkiä ovat olleet tokon piirimestiksissä palkintopallille nousemiset, kun ollaan saatu aikaan hyvä suoritus. Agilityssä vaivaton rata, jossa Reima toimii kuin ajatus. 
Parasta on myös se, kun nuo intoutuvat hepuloimaan yhdessä.

10. Millä perusteella olet valinnut koirasi nykyisen ruokavalion?
Jonkin aikaa tasapainoteltiin Papun painon kanssa ja välillä vaikeuksia tuovat taipumus tassutulehduksiin. Nappuloita nuo nyt kuitenkin syövät ja niitä välillä maustetaan raakaruualla. Lisäksi menee Nutrolinia, niveltuotetta kuuriluonteisesti ja b-vitamiiniakin.

11. Yksi asia, minkä haluaisit koirasi ehdottomasti tietävän?
Kunpa ne molemmat tietäisivät, että ovat kovin tärkeitä ja rakkaita minulle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti