sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kaikenlaista..

Perjantaina oltiin molempien koirien kanssa aluevalmennuksessa. Hauskaa rataa tehtiin ja molemmat menivät 15 cm esteillä. Reima oikein mukava. Vauhtia oli hyvin ja tuli ohjauksiin mukaan hienosti. Jopa pelätty poispäin käännös toimi superhienosti. Rallitettiin kolmea putkea peräkkäin, joista kaksi ensimmäistä oli suoria vielä ja toinen meni puomin ali. Itselle on tullut muutama ahaa-elämys rytmittämisestä ja hienosti rytmittämällä Reima kääntyi tiukasti, joten osaa se hyvällä ohjauksella ponnistaa kääntyen. Jos jotain oli niin kontakteja voisi treenata lisää. Lähinnä A:lle nousua ja keinua. Yhden superhienon ja rullaavan juoksuA:n teki ja keinulla lähinnä mietityttää se selän tilanne, että olisiko se painon siirto-ongelmien takana.

Papu treenaili kanssa ja voi nyt sanoa, että paras vauhti tuli pallo kädessä juostessa. Hyvin hassu pieni koira ei osaa rengasta persjätöllä vaan tähtää silloin aina renkaan ja kehikon väliin. Valssilla ei ollut mitään ongelmaa. Motivaation kanssa on vielä tekemistä, koska ottaa uudesta kentästä ja ihmisistä häiriötä. Varsin mallikasta kuitenkin. Omat haasteensa tääs aivan toisenlaisessa etenemisessä kuin Reimalla. 

Ja vielä enemmän haasteita oli kotiin pääsemisessä. Auto eteni hyvin aina kehä3:lle pääsyyn asti ja sitten tulikin jo viitteitä ongelmista. Lämmöt alkoivat taas nousemaan ja tsekkauspysädyksellä tuli jonkin verran höyryä pakoputkestakin, vaikka vähän oudolta se tuntuikin. No pieni pätkä eteenpäin ja sitten moottori taas sammuikin. Ei muuta kuin soittamaan vanhempia hätiin ja näytti siltä, että jäähdyttimestä oli taas nesteet kadonneet johonkin. Pieni nesteiden täydentäminen ja toivottiin, että vanhempien luokse päästäisiin. No ei päästy. Petikkoon jäi sitten auto mahtavan höyrypilven kera. Hoh hoijaa. Pitkäksi meni se ilta ja kotiin pääsin vasta lähempänä yhtä.

Lauantaina tokoiltiin Korrien opeissa. Pekalla oli taas hyviä muistutuksia, että treenit pitäisi rakentaa koemaisiksi, kun niitä treenejä ei voi viedä koekehään, mutta koekehän voi tuoda treeneihin. Omana treeninä tehtiin ruutua. Pientä protestointia oli havaittavissa, kun tehtiin näyttöruutuna eikä suostuttu laittamaan etupalkkaa, sillä Reima ei meinaa upota tyhjään vaan käy kaartelemassa. Tehtiin sitten näyttönä lisää ja lyhyemmältä matkalta. Jostain syystä kierteli etutörppöjä, mutta Pekka määräsi nyt kuurina ruutua tehtäväksi joka päivä. Tehtiin myös ohjattua noutoa, jossa lähdettiin hakemaan suuntia lelulla. Ihan kivasti lähti sitäkin tekemään. Tämä pitää myös ottaa treenikuvioihin. Otettiin myös liikkeestä seisomista, jossa ilme alkaa olla kohdillaan ja etupalkkaa voi hyödyntää. Palkan voi tiputtaa kääntyessä vaivihkaa, jolloin sen voi samalla häivyttääkin. Hyvin meni ja häntä heilui.

Toisella kierroksella tehtiin kisamainen treeni. Reimalle valitsin liikkeestä maahanmenon, noudon ja luoksarin liikkeiksi. Maahanmeno meni seisomiseksi, muuten varsin hyvä. Noudossa bongasi liikkurilla kapulan ja alkoi siitä intoilemaan. Ei tullut sitä palauttamaan täydelliseen loppuasentoon vaan jäi vinoon ja pureskeli  ja tiputti. Vielä siis epävarman tämän kanssa. Luoksarissa oli hinannut itseään hieman eteenpäin. Tuli lujaa ja teki hyvän stopin. Viereen myös kohtuu hyvällä vauhdilla. Kehuja Pekalta hienosta luoksarista ja poikkeuksellisen hyvästä kisapalkasta, kun kehuin liikkeiden välillä. Treenilistalle lähtövinkaisut, joita tuli ennen jokaista liikettä. Ihan ihmeellinen kimakka kiljaisu. Kisataktiikka pitää tässä pitää myös mielessä ja jos tietää kiljaisun tulevan, niin odottaa sen ennen kuin sanoo olevansa valmis aloittamaan liikkeen. Noudon palautuksia pitää treenata ja selkeät rutiinit jättöliikkeiden virittelyyn. Hyvää palautetta myös hienosta seuraamisesta.  Hyvä keikka siis se. Tyytyväinen olen, että välipalkka on myyty Reimalle nyt hyvin ja kestää se kanssa ainakin kolme liikettä. Kestoa vielä vaan lisää.

On meillä ollut nyt sairastupaakin. Reima oli lauantaina hieman jäykkä agiliitelyn jäljiltä ilmeisesti. Eikä muutenkaan ihan parhaalla mielellä lauantaina. Oli vaan kummallinen. Olisko sitten ollut hieman hellänä ja väsyneenä perjantailta. Sunnuntaina taas Papu oli ilmeisesti johonkin tassunsa kolauttanut, kun se on nyt hieman turvoksissa ja tuntuu kuumalta. Ja tietty se, ettei varaa sille oikeastaan ja ravi ja laukka mennään kolmela jalalla. Voi toista.

Tehtiin myös pienet sunnuntaitreenit Reiman kanssa. Ruutua ulkona ja kummasti taas kiersi etukulman törppöä. Muuten teki kauhean kivasti. Tai no hiissaili muutaman kerran itseään. Nyt olen tarkkana tuon kanssa ja palautus oikealle paikalle. Seuruu hyvin. Oli lähellä ja piti paikkansa. Hyvä käännökset. Maahanmenot sujuivat nyt ja luoksarikin oli totutun hieno. Varsin mukavan tuntuinen treeni. Tykkään.

Kotona temppuiltiin vielä kaukojen tekniikkaa ja tasapainopalloja. Hyvin alkaa ymmärtämään takajalkojaan ja tarjoaa niiden laittamista pallolle. Lisäksi takapään käyttöä pyörimällä etutassut pallolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti