lauantai 29. kesäkuuta 2013

Aksaa helteessä ja sateessa

Torstaina kirmattiin huh hellettä-olosuhteissa Niinun hallilla. Oli suoraa putkea ja sen jälkeen koitettiin tehdä esteen jälkeen persjättöä, joka kuitenkin muuttui valssiksi aika nopeasti. Persjättöteemalla toki jatkettiin ja turhia varmistelin taas putkelle ja siitä johtuen olin kepeille menossa myöhässä. Kyllä se putki imee ja voin irrota ihan rauhassa. Putki-puomierottelussa ei tullut kertaakaan virhettä ja puomillakin kontaktit toimivat varsin kivasti. Keinu oli aika karsea, ja se otetaan nyt jälleen kerran tarkempaan käsittelyyn. Hypyt olivat muistaakseni 25:ssä ja hyvin meni ja eteni. Eikä keksinyt sijaistoimintona juomista. Ilmeisesti siis nyt kunnossa ja tekeminen maistui.

Perjantaina, kun keli oli vähän hillitympi tehtiin 1,5 lenkki Seurasaaressa ja seurailtiin Papun hepulointia. Kiva keli ja hyvä mieli. Punnasin myös reilut 20 kg tokoestettä autoon postista. Huh huh.

Lauantaina kello herättämässä kukonlaulun aikaan ja hetki siinä tuli ihmeteltyä, että miten se nyt lauantaina silleen soi. No aksaamaanhan me taas lähdettiin. Suunnaksi Kivikko ja russelistien koulutus Niinun ja Teemun hellässä huomassa. Päivän radoista pätkiä voi ihmetellä täällä Taijan blogissa. Me tehtiin ensin Niinun rataa ja taas turhia varmistelin pituudelle menoa menemällä sinne itse kääntämään koiraa, kun saman voi hoitaa tönäisyllä. Puomin jälkeistä päällejuoksua hiottiin hetki, mutta siitäkin saatiin täydellinen, kun uskalsin liikkua. Keppien jälkeen koitettiin tunkea valssia seuraavalle esteelle pääsemiseksi, mutta aikamoinen kiertorata siihen saatiin aikaan. Persjätöllä paljon parempi ja helpompi ohjaajalle. Tiukan pyörityksen kanssa painittiin tovi ja siitä meille kotiläksyä, jotta ottaisi enemmän kaarretta, jolloin kääntyminen olisi helpompaa. Nyt tulee vaan niin tiukast siivekettä nuollen, että kääntyminen on mahdottomuus. Vaikka laitettiin rimaa ja numerokilpeä esteeksi, niin kiemurteli vaan niiden läpi ottamatta isompaa kaarta. Hassu hurtta. 

Hetken lepäilyjen jälkeen Teemun treeneihin ja kivaa perusohjausten miettimistä siellä tarjolla linjauksien ja kääntämisten merkeissä. Ekassa treenissä olin itse aluksi hukassa, että missä välissä ne takaalinjaamiset piti tehdä, mutta nekin saatiin kohdilleen. Mutta juosta sai. Säätöä myös putkeen lähettämisen kanssa, jotta ehti irrota seuraavalle esteelle. Ja mähän taisin myös tehdä 2.putken jälkeen persjätönkin, vaikka välillä ne vähän hintsulla olikin. Toinen harjoitus kääntämisiä. Alkuun taas vaikeuksia tehdä jarrutuksia ja suunnanmuutoksia. Edettiin vaan tasaista tahtia. No kunnon käännöstä vaan ja jalkaa seuraavaan esteen suuntaan. Rallateltiin siis menemään kunnolla ja hyvin Reima menikin. Neuvo käännökseen oli jalankääntäminen+jarrutus ja käsi kiinni saumaan. Voi kääntää myös olkapäällä. Hyvin meni siinäkin mielessä, että yhden kerran sain ohjattua sen verran aikaisin, että kielsi esteen. Toimii siis jarru. Käännökseen tarvitaan myös se rintakehän kääntö. Tästä lepotauolle ja vikassa setissä putkijarrutusta, kääntämisiä ja takaaleikkauksia. Jostain syystä putken kanssa en tehnyt alkuun kunnon jarrutusta ja lähetin kaukaa. Takaaleikkaukset saatiin menemään kohtuullisesti, ehkä välillä vähän turhan kaukana tein käännön. Hyvä rytmi saatiin kuitenkin päälle. Hieman hyytymistä alkoi olemaan tässä vaiheessa koirassa ja ohjaajassa. Hyvin meni kuitenkin taas hypyt, mikä on erinomainen asia.

Illalla käytiin vielä Leena Piiran tsekkauksessa, josta saatiin hyvää palautetta jumpista, jotka ovat jämäköittäneet Reiman takapäätä, mutta vielä on matkaa tehtävänä. Ruohokävely on ollut hyvä homma ja peruuttelu. Tasapainotyyny on jees ja pitää nyt hieman ottamalla kiinni jalasta muistuttaa oikean takajalan käytöstä, jotta oikeasti lähtee sitä vahvistamaan. Käytiin myös jumppapallolla ja siinä selkeästi näkyi etupainoisuus ja heikompi oikeapuoli. Lisää treeniä siis. Ei siitä ehkä ihan huippukoiraa tule, mutta kunhan voidaan vielä kuitenkin harrastaa ja kehittyä. Suomalaiseen tapaan katsotaan sitten mihin se riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti