tiistai 18. kesäkuuta 2013

Viime viikon hommia

Torstaina agilityä, ja koska Papu oli linkannut jalkaansa treeneihin lähti Reima. Mentiin rimat matalalla ja vauhti oli varsin hyvä. MUTTA ei se hyppy sujunut. Ei sitten millään ja taas Reima lähti kesken radan juomaan, jota mä kyllä pidän merkkinä siitä, että sitä sattuu johonkin. Leikkiminenkin meinasi loppua ja aikamoisen suostuttelun jälkeen suostui vielä tarttumaan palloon. Ota siitä nyt sitten selvää, mutta asennoituminen on, että aksaamiset saattaa olla hyvinkin tässä. On aika turhauttavaa, sillä koira tekee hyppyä lukuunottamatta hyvää rataa ja lähtee ohjauksiin. Harmittavaa, mutta tässä nyt koitetaan vielä jumpata ja saada keskivartalon tukea rakennettua.Katsotaan miten käy.

Lauantaina ajeltiin MM-tiimin leirille Tuorlaan ja en tiedä mikä otus mun matkaan oli tarttunut. Reima oli sitä mitä se pahimmillaan voi olla. Aivan hirveä. Mun silmään meidän paikkamakuu näytti siltä, ettei oltais treenattu koskaan. Levoton ja tärisevä koira oli siellä makaamassa. No muut näkivät asian toisella tavalla ja olihan siinä se positiivinen puoli, että mä pääsin tällä kertaa menemään piiloonkin ja se  pysyi siellä rivissä kuitenkin.

Kisamaiset treenit oli aika kauheat. Nyt se oli kadottanut liikkeestä maahanmenon ja haahuili jotain omiaan eikä mennyt maahan. Noudossa unohtui odottaminen ja sekin, että mihin asti se kapula lensi. Teki kuitenkin hommia ja palauttikin kapulan, mutta tiputti sen. Viimeisenä luoksetulo, jonka teki ihan kivasti. Itse en osannut käsimerkkiä ajoittaa oikein. Vaikeaa oli ja vähän vaikea oli löytää vastausta siihen miksi me tätä hommaa tehdään.
Koska paikalla oli pahiksia ja hyviksiä kommentoimassa suoritusta, niin tässä vielä ne kommentit. 

Pahikset:
Maahanmeno: haahuilee kehään tullessa, ääntelee perusasennossa, haistelee seuraamisessa, väljä, ei mennyt maahan, ei 2.käskylläkään, mieto kisapalkkaus.

Nouto: varasti lähdössä, ääntelee lähdössä, haistelee maata etsiessa kapulaa, lähtee perusasennosta heti, kun kapula otetaan suusta.

Luoksetulo: ääntelee lähdössä vähän, ohjaaja kääntää katseen koiraan voimakkaasti jättäessä, vino perusasento, hieman hidas perusasentoon tulo.

Onneksi oli myös hyviksiä:
Maahanmeno: Iloinen, ohjaaja ei hermostunut

Nouto: Etsii sitkeästi, odotti hiljaa, innokas palautus, hyvä luovutus

Luoksetulo: Hieno stoppi, hyvä vauhti 1.osio, ei ennakoinut, pysyy hyvin. Ohjaaja on rauhallinen.

Jep. Treenattiin myös käännöksiä. Niissä mä oon liian hätäinen ja tultiin siihen tulokseen, että jos liike jatkuu täyskäännöksen jälkeen käännytän vasemman kautta ja jos tulee sei niin oikean kautta.

Lauantai oli masentava, mutta paikalle oli palattava sunnuntaina. 
Kaukokäskyihin muutettiin hieman mun käsimerkkiä: pientä koiraa ohjataan nostamalla yhdellä sormilla hatun lieriä. Toimii. 
Ruudun strategiaa mietittiin ja kokeillaan nyt läheltä tekemistä ja kasvatetaan matkaa pikku hiljaa. 
Ohjattuun noutoonkin tuli muutama vinkki. 

Mulle tuli pieni ahdistus siitä, että yhtenä tavoitteen a oli korkata voittajaluokka vielä syksyllä, mutta ehditäänkö me nää kaikki jutut treenata? Meiltä puuttuu vielä kuitenkin aika monta juttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti