maanantai 2. joulukuuta 2013

Treenilistaa..

Sinne tuli nyt sitten viimeistään ne kontaktit. Hiipii nyt niitä urakalla. Eli suunnitelmissa kasvattaa vauhtia puomilla ja A:lla. Draivia alastuloon. Sitä lähdettiin hakemaan tekemällä targettiharjoituksia ja selaamalla Susan Garretin kirjaa läpi. Tavoitteena esteille on muuttaa puomi ja A juoksukontakteille ja saada keinulle kuntoon kunnon päähän juoksu ja painonsiirto taakse.

Painonsiirron Susan opettaa peruuttamisen kautta. Koira johonkin pieneen väliin, jotta alkaa tarjota peruuttamista, kun ei eteenpäinkään pääse. Tarkoituksena on saada paino taakse eli palkkaus etutassujen väliin ja ohjaajakin alhaalla ettei nokka ole kohti taivaita.

Draivia tulla esteeltä alas Susan opettaa targetilla ja nenäkosketuksella. Siinä on meidän pieni hupsis, kun Reima on tassukoira, mutta eiköhän se tästä. Tähän aattelin lisätä vähän apuja boksin muodossa eli boksin yli juosten ja pitäisi pysähtyä koskemaan targettia. Targetti siinäkin suhteessa hyvä, että ohjaajan sijainti ei vaikuta niin paljon, kun tehtävä on mennä suoraan laatikon läpi targetille.

Se, mikä pohdituttaa on se, että mitä pitäisi tapahtua A:n ylösmenolla? Moni tuntuu loikkaavan sinne ja näyttää siltä, että vauhti hiipuu siihen. Miten opettaa ja toimiiko pelkkä juoksu, jolloin loikkaa ei tulisi?

Muissa uutisissa pitoharjoitukset tunnarilla. Uuden karhea tunnari tuottaa ongelmia ja sitä pitää enemmänkin hammastella. Pito on aika ajoittain hyvää ja irroituskäskykin alkaa mennä läpi. Lisää toistoja toki vaaditaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti