sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Viikkokatsaus

Jaahas. Mitäs kaikkea tähän viikkoon mahtuikaan ?

Tiistaina treenailtiin omatoimisesti. Molemmilla tehtiin pienet setit hyppytekniikkaa ja kontakteja. Ja kaivettiin taas Papua putkesta. Ja jos avustaja oli hidas niin sitten kaivettiin toisesta putkesta. Kivaa sillä kuitenkin oli ja lujaa meni. Reima kanssa. Pieni pilkahdus puomin ideasta nähtiin. Oli aluksi kovin vaikeaa saada Reima tulemaan alas asti ja odottamaan, jos vaan lähetin enkä itse liikkunut. Työstetään lisää.

Keskiviikkona pitkästä aikaa raunioille Papun kanssa. Intoa oli vaikka muille jakaa. 1.mm: lähti reippaasti, joskin usko loppui vähän kesken ja tuli kysymään meiltä apuja. Lähti kuitenkin uudelleen ja nenä veikin sitten ihan hyvin maalimiehelle.
2.mm: Ei meinannut rauhoittua odottamaan lähtölupaa ja saikin sitten selkeästi hajun nenäänsä ja lähti painelemaan. Vähän oli haparointia ja taas usko meinasi loppu ja varmisteli, mutta sitten paineli suoraan kasan läpi maalimiehelle.
3.mm: Malttoi paremmin odottaa ja olin itsekin skarpimpi ettei päässyt livahtamaan luvatta. Taas selkeästi poimi hajun ja sitten mentiin hippulat vinkuen. Pieni koira vaan meinaa hävitä kaikkeein kasvillisuuteen ja kun sitä haukkua ei vielä tule, niin vaikea on paikallistaa. 
Koiralla oli nenä selkeästi auki ja teki iloisesti hommia. Ohjaajalle miinusta pannan unohtamisesta kaulaan. Treenattava on ilmaisua eli haukkua aletaan kaivaa esiin tuosta. 

Torstaina treenattiin viimeinen kesätreeni. Saviojan rataa mentiin taas, kun hän ystävällisesti oli kouluttamassa edellistä ryhmää. Reiman kanssa teemaksi irtoaminen ja ohjauksessa välimatkan kasvattaminen, jottei tarvi ihan tassusta pitäen viedä. Persjättöä tuli tehtyä useampaankin kohtaan. Ei nyt ehkä ainakaan muistu mitään erityistä kohtaa mitä olis hinkattu. Muutamassa kohdin kokeiltiin eri vaihtoehtoja ja etittiin sujuvinta. Jossain vaiheessa Reima häippäs suorittamaan puomia ja istua napotti vaikka kuinka ja kauan sitten alastulossa. Olisko siis joku oppi mennyt perille. Muute oli välillä vähän haasteita, kun tiesi, että palkat on Liisalla ja puomin lopussa ja tuppasi vähän oikomaan omia aikojaan sinne jo norkoilemaan. Ihan pätevä se oli kuitenkin.

Perjantaina ei tehty mitään. Tai koirat makkaraleireili, kun itse pelattiin kolopalloa. 

Lauantaina Reiman kanssa Lentsun tokopäivään Turkuun. Hauskaa oli ja saatiin treeniohjeita paikkamakuun hiomiseen ja parilla toistolla saatiinkin pois tärinä ja vinkuminen. Varsin kiva. Pieni set back koettiin, kun jossain pamahti muutaman kerran ja Niin rupes olemaan kova paikka, että Reima hipsi mun luo turvaan. No pääsi siitä kuitenkin yli ja homma jatkui. Kiva kuitenkin huomata, että lähti hipsimään mun luokse eikä säntäilemään mihin sattuu.
Kaukoja lähdettiin taas työstämään ja nyt ohjaaja osaa suoritua motorisesti oikein. Tästä se lähtee. Luoksaria tehtiin lelukentän yli ja kumma kyllä viimeisenä ollut noutokapulakin jäi Reimalta poimimatta, kun oli niin kova kiire tulla luokse. Kiva päivä oli ja koirakot oli hienoja! Paljon tuli taas kirjattua treenivinkkejä muistikirjaaan talvea varten. Eikä ole vähään aikaan pieni koira ollut niin taju poissa kuin oli tämän jälkeen illalla.

Tänään sitten leikittiin lagottoa ja käytiin lagottoklubin tokokisoissa näyttämässä "osaamistamme". Earth calling vois olla päivän teema.
Tuomarina Pirkko Bellaoui.

Luoksepäästävyys:10. Pysyi paikallaan, mutta jotakin tais vinkua kuitenkin. Rauhaton.
PM: 7. Oli hyvin levoton ennen liikkeen alkua. Meni maate hyvin. Jääväkäsky: Pysy. Nuuski maata, heilahteli, vinkui. Puolessa välissä yksi koirista lähti ohjaajan perään. Selkeästi Reima tästä hieman hämmentyi ja terävöity. Rauhoittui ja keskittyi lopussa paremmin. Nousi ekalla ylös. Levottomuudesta tuli vähennykset.

Hihnaseuruu: 8,5. Vähän sunnuntaikävelymeininki. Katsekontakti tipahteli, mutta piti kuitenkin paikkansa ja teki pysähdykset hyvin. Täyskäännökset vähän huonommin.

Seuruu: 8. Samaa rataa. Joskin jätätti vielä juoksussa ja täyskäännöksissä. Ei niin hyvin mukana kuin ensimmäisessä.

Maahanmeno: 0.  En tiedä mikä sille tuli tässä. Ennen liikettä meinasi lähteä katsomaan hypyn ja sain sitä huudella sitten aika kovaakin takaisin. Muutaman askeleen jälkeen irtosi 1,5 metrin päähän ja kontakti puuttui täysin. Ei reagoinut ekaan käskyyn ollenkaan. Toisellakin oli viivettä aikaslailla. No siinä tuli sitten niin paljon matkaakin, että nollille meni.

Luoksetulo: 7,5. Teki sen mitä pelkäsin. Tällä viikolla ei ole malttanut pitää pyllyä maassa ja nytkin oli noussut heti, kun olin koiran jättänyt. Seisoi siellä toki odottelemassa. Tuli lujaa ja hieno pa. Tosin taisi tässäkin jotain ääntä päästä.

Seisominen: 6,5. Taas oli ihan äy äy äy ja lähti taas tsekkaamaan törppöjä. Tuli jatkamaan seuruuta, kun kutsui. Ekalla taas meinas vaan jatkaa matkaa, tokalla jäi paikalleen. Mun mielestä aika paljon hässäkkää ja ehkä olis pitänyt jo nollata liike, mutta pisteitä tuli kuitenkin.

Hyppy: 7,5. Taas meinasi lähteä omine lupineen ja ennen liikettä sain vähän houkutella peruuttamalla koiraa kauemmaksi. Liikkeenohjaajakin oli vähän epäuskoinen, kun aloituspaikka oli jossain 2,5m päässä esteestä. Sieltä kuitenkin lähdettiin. Ja äänen kanssa. Valkoinen salama meni aika täysiä ja leiskautti yli. Hipsi seiso-käskyn jälkeen ja huvittavasti nenä tuli esteen yli. Näistä siis vähennyksiä. Itse en tykännyt siitä, että tulee niin lähelle estettä seisomaan. Pitää siis treenata kauemmaksi menoa.

Kokonaisvaikutelma: 7. Mölyämisestä ja haahuilusta.

Yhteensä 137,5 ja 3-tulos. Huh huh. Taas oli kyllä vire aivan pielessä. Vaikeeta on. Ei varmaan ollenkaan lauantain treenit ja muuttopuuhat ollenkaan helpottaneet vireen löytymistä. No nyt menee sitten treenikentälle tötteröitä ja treenataan lisää.

Semmonen pläjäys tällä kertaa. Ensi viikko onkin varmaan rauhallisempi, kun agihalleilla on huoltoviikot ja muuttopuuhat vie muuten ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti