torstai 28. helmikuuta 2013

Haastejuttuja

1. Elämäsi koira? 
Äh, noi molemmat. Papu omalla vaikealla tavallaan ja Reima omine haasteineen.

2. Jos sinulla ei olisi russelia, niin mikä koira sitten?
no bc.


3. Mieluisin laji koirien kanssa?
Rauniot ehkä, se on niin kiva seurata kuinka innoissaan Papu on ja kuinka se hoitaa homman kotiin. On vaan pakko luottaa siihen ja lukea sitä.


4. Himokisaaja vai sunnuntaiharrastaja, kumpaan kallistut?
Sunnuntaikisaaja (koirat vähän maanantaikappaleita, ohjaajasta puhumattakaan) ja himoharrastaja (Laji ku laji, menee omien, kavereiden ja tuntemattomienkin koirien koulutus. Ruoka ansaitaan tempuilla eli meillä treenataan ainakin kaksi kertaa päivässä.

5. Oletko treenajana pikkutarkka nysvääjä vai sinne päin-tekijä?
Teen pikkutarkasti sinnepäin. Oleelliset jutut treenataan tarkasti (agilityssä kontaktit), muuten saa sitten vähän soveltaa.

6. Jos koirallasi olisi ammatti, mikä se olisi ja miksi?
Papu olisi varmaan tullimies; haukankatse havaitsee kaiken ja nenä haistaa jemmat. Reimasta en tiedä, ehkä se olis joku urheilija. Lujaa pitää mennä ja aina ei ehdi ihan ajatukset mukaan siihen menoon. Kuitenkin iloinen kaikkien kaveri.



7. Mikä on asia, josta olisit valmis tinkimään ensimmäisenä koiran kasvatuksessa (esim. joku osa luonteesta, terveydestä, ulkonäöstä) ja mistä et tingi missään tapauksessa?
Ei kai sillä ihan oikeanlaisella rotumääritelmän mukaisella värityksellä olisi merkitystä. Muuten pitäisi paketin olla kyllä kasassa; terve, hyvä rakenne, jolla koira pystyy toimimaan, hyvä luonne ja kestävä hermorakenne, tarpeeksi kuitenkin moottoria tekemiseen. Onneksi en kuitenkaan ole kasvattaja.

8. Jos russeliin pitäisi risteyttää toista rotua, mikä se olisi ja miksi? 
Jaa-a, kai niihin on risteytetty aikojen saatossa vaikka mitä, kettaria, parsonia. Jotain alkukantaisempaa ehkä tällä hetkellä, koska vähän vaikuttaa siltä, että nykyrusselit ovat menossa lapasiksi, jotka pyörivät näyttelykehässä ja luikkivat lähinnä pakoon kettua ja muita petoja. Sanoohan se rotumääritelmä toki, että pitäisi olla oiva seurakoirakin.

9. Nimeä maailmalta koira, joka sykähdyttää (jos sellaista on). 
Tending-koirat yleensä. Nina Mannerin Ässä, joka on ilmeisen tasapainoinen ja fiksu koira. Ehkä myös ohjaajallakin on hieman osaamista koiran kouluttamisen kanssa. 

10. Ohjaaja/kouluttaja, jonka menoa ihailet (jos sellaista on).
Ykkösenä ihan ehdottomasti Lentsu. Lentsulla on sellainen tatsi tokoon, että oksat pois. Tykkään tavasta tehdä positiivisen kautta hommat ja Lentsu näkee heti mikä mättää (ohjaaja). Taitavia ovat myös Korrien Riitta ja Pekka.
Agilityn saralla aina ihanan positiivinen Niinu ja selitykset-pois-Teemu. Nina Mannerin rauhallisuus omaa luokkaansa sekä agilityssä että tokossa.
Onneksi mulla on käynyt niin hyvä tuuri, että näiden kaikkien oppiin olen päässyt.

11. Ihanne vapaapäivä koiran kanssa, mitä ja missä?
Siihen päivään kuuluisi vähän agilityä, pitkä metsälenkki, pulahdus lampeen lenkillä, makkaran grillaus, auringonpaiste ja hyvä seura (Hyvään seuraan kuuluvat, tietävät ketä tässä tarkoitetaan). Ehkä illemmalla myös sauna, jossa koiratkin lötköttelevät.

Me heitetään tämä haaste eteenpäin Sentille ja kavereille sekä Paulalle
Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Koska nämä kysymykset ovat ihan hauskoja, mennään näillä samoilla, mihin minäkin vastasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti