sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kouluttautumassa kouluttajaksi..

Mitä sitä viikonloppuna muutakaan tekisi kuin heräisi aamulla aikaisin, jotta pääsisi oppimaan lisää ? Tänä viikonloppuna sitten opiskeltiin opettamista. Lauantaina teoriaa koko päivä ja paljon pulinaa opetustekniikoista ja mistä aloittaa ja missä järjestyksessä edetä. Varsinaisesti mitään uutta asiaa ei vielä tullut, joskin huomiota olisi voinut enemmänkin kiinnittää koiran lämmittelyihin ja jäähdyttelyihin, lihashuoltoon, jotta perusedellytykset harjoittelulle ovat olemassa.

Sunnuntai vietettiin sitten käytännön harjoitusten parissa. Tässäkään ei nyt oikein mitään ihmeellistä. Haastavaa on löytää koulutettavien kanssa yhteinen kieli, jos toiset eivät vielä oikein ole tehneet mitään. Ahaa-elämyksiä saatiin koirakoille aikaan ja tuli sitä itsekin opittua, että kannattaa seistä tukevasti, jos on staffin pannassa kiinni. Ei sentään menty liukumalla esteitä läpi, mutta ei se kaukana ollut.. :)

Hauska viikonloppu ja parasta antia keskustelut muiden kanssa ja eri kanteilta asioista. Tästä jatketaan nyt harjoitteluilla ja sitten taas palataan tovin päästä kuuntelemaan toisen viikonloppusetti teoriaa ja harjoituksia.

Muuten jätkien kanssa on tällä viikolla treenattu keppejä (itsenäistä hakemista, takaaleikkauksen kestoa yms.). Papulla ei meinannut siinä touhussa pää kestää loppuun asti suorittamista ja välillä vähän oiottiin, mutta kyllä nekin saatiin onnistumaan. Reima menee keppejä paremmin eikä tarvitse siihen niin tueksi omaa liikettä, mutta alkua pitää vielä työstää. Reiman kanssa lisäksi mietittiin 360-käännöstä siivekkeen ympäri. Tulee niin riman suuntaisesti, että eihän siitä nyt kukaan voi kovin hyvin kääntyä, mutta treenit jatkuu.

Kotona on tokoiltu ja temppuiltu. Pyllyä heitetty ylös ja tunnarinkin jemmaaminen aloitettu. Molemmat koirat jujun tajusivat ja nyt ei muuta kuin eteenpäin. Kaket on Reimalla ihan hyvällä alulla ja matkaakin on saatu hieman kasvatettua.Virtaa tuntuu riittävän molemmilla kyllä, mikä on ihan kiva asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti