lauantai 8. tammikuuta 2011

Tokottelua

Tänään tokoteltiin Reiman kanssa maajoukkueessakin olevien Mari Leiviskän ja Angelica Leimanin ohjauksessa. Ensin työstettiin hypyn varastamista ja ekalla yrityksellä tekikin sitten ihan hyväksyttävän suorituksen, mutta toisella jo taas varastikin. Tähän saatiin sitten neuvoja ja seuraaksi ei lähdetykään hyppäämään vaan täyskäännöksellä seuruuttamaan. Ensi hämmennyksen jälkeen Reimakin kääntyi ympäri ja toisella kerralla oli jo unohtanut esteen olemassa olon. So simple!

Toki tätä on muutenkin tehty, mutta ohjaajan pitää nyt olla tiukempi. Kuulemma varastamisesta nuhtelukin on aika laimeaa. Pöh. Tarkempana siis tästä eteenpäin siitä, että ensin pidetään huoli siitä, ettei se koira pääse sinne varastamaan. Jos niin kuitenkin käy, niin kunnon nuhtelut, että erottaa oikean ja väärän.

Tehtiin hieman myös merkkiä ja saatiin ratkaisu siihenkin miksi siinä tulee ääntä. No, kun tää tyhmä ohjaaja ei kerro sille koiralle mitä pitäisi tehdä. Epävarmuuksissa sitten tulee hau hau. Otettiinkin merkkiä sitten niin, että pistettiin sinne pallo ja pientä virittelyä, niin johan lähti ku ohjus ihan oikeaan kohtaan. Eikä tarvinnut tähän kuin muutaman toiston ja sitten jätettiin jo pallo pois ja heitettiin, kun oli merkillä. Hienosti meni! Siis koiralta. Ohjaaja vois olla nopeampi palkkaamisessa.

Muutenkin saatiin apuja "jutteluun" eli tiukemmin vaan, että mitään ei tapahdu jos louskuttaa. Ansun olis mieli tehnyt muutamaan kertaan sanoa Reimalla asiasta, mutta malttoi kuitenkin mielensä. :)

Ohjaajalta parempaa treenien suunnittelua ja niissä pitää olla tekemisen meininki, ettei tule niitä komentolouskutuksia. Koirassa ei siis ole mitään vikaan, mutta muuten voi sitten marssia taas sen peilin eteen katsomaan mistä kiikastaa.

No saatiin kehujakin siitä, että koiralla on hyvä motivaatio ja ilme tekemiseen. Tää on jo kuitenkin aika hyvin ja tärkeitä osasia koko hommassa.

Nyt intoa puhkuen sitten treenaamaan hyppy kuntoon ja sitten kisoista tuloksia hakemaan! Eteenpäin sano mummo lumessa!

Tuli sieltä muitakin hyviä neuvoja, mutta eipä nyt ihan kaikkea näpytellä tänne. On kyllä opettavaista katsoa muidenkin tekemisiä ja kuulla miten eri tavoin voidaan korjailla erilaisia asioita. Sitähän tää laji kuitenkin on pohjimmiltaan. Pientä fiksausta sieltä ja täältä. Ja kun toisen saa korjattu, niin toinen saattaa hajota.

2 kommenttia:

  1. Hyvä Reima!!! Emännältä vaan tiuhemmin käskyjä niin johan kulkee :-)

    VastaaPoista
  2. Muuten hyvä Liz, mutta kun tokossa käskyjen määrä on rajattu minimiin eikä välillä saa höpötellä ja hiljaa pitäisi olla ihan ilman käskyä. Siinäpä se vaikeus ja ristiriita agilityyn verrattuna.

    VastaaPoista