sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Vuoden 2010 Tokorusseli!

Niin, se on meidän Reima! Eipä olis arvannut, mutta hieno homma! Kannatti uskaltautua kisoihin!

Tätä titteliä juhlittiin, kuinkas muuten kuin, tokoamalla. Ohjaajan heikko hermorakenne oli koetuksella koko sunnuntaiaamun, kun kokeeseen päästiin vasta klo 15. Puuh. Kyllä sitä välillä ihmettelee, miksi tätä homma tekee, mutta kai se on välillä hyvä haastaa itseään. Jotenkin nää tokohommat jännittää moninkertaisesti agilityyn verrattuna. Toisaalta, mulle on kyllä jo tapahtunut ne kauheimmat asiat kehässä mitä voi tapahtua, joten ei pitäisi olla mitään pelättävää ja Reimaan luotan siinä, ettei se kenenkään päälle mene (mikä on oikein kiva asia, kun kaikenlaisia koiria tuolla kuitenkin tulee vastaan).

Päivän pistesaalis on seuraava: Tuomarina Timo Pussinen, jolle isot kiitokset positiivisesta asenteesta jokaista koiraa kohtaan sekä hymyilystä.

Luoksepäästävyys: 9. Malttoi hetken olla vieressä, mutta sitten kuitenkin kiipeämään tuomarin jalkaa vasten liaten tuomarin housut. (Oikein kiva, ravasta kuitenkin syytetään kosteaa hallin hiekkaa. Pahoittelut kuitenkin tuomarille).

Paikkamakuu: 7. Piippasi, nuuski, heilui. Ei kuitenkaan vaihtanut lonkalle, mutta kovin rauhaton oli. Pysyi silti maassa. Tärisi raukka, kun palasin vierelle. Taisi olla vähän kylmä. Ei tainnut nousta ensimmäisellä istumaan, mutta siitä ei tainnut tuomari mainita. Enemmänkin tuosta rauhattomuudesta ja piippauksesta.

Seuraaminen hihnassa: 7½. Hortoili jonkin verran, kontakti oli huono ja hihna kiristyi oikealle käännöksessä, kun hortoilija jatkoi vielä eteenpäin. Perusasennot hitaita ja taisi jäädä joku suorittamattakin.

Seuraaminen vapaa: 7. Taas oltiin ihan sunnuntaikävelyllä. Meni missä sattui. Ihme, että tuli niinkin hyvin mukana. Vasemmalle käännöksessä jatkoi matkaa ja olikin sitten väärällä puolella, minkä onneksi korjasi. Missä on kontakti ?! Ai, niin ja kävi muuten sitten tarkastamassa toimitsijateltan kulmaan jätetyn muovipussin, kun se kerran siinä maassa oli. Taisin kyllä kutsua sieltä pois ja tulikin sitten heti.

Maahanmeno: 8. Perusasentojen kanssa taistelua ennen liikkeen suorittamista. Tulee kyllä viereen, mutta taakse ja peruuttaa, jos koitan itse astua askeleen viereen. Taisi käydä välillä katsomassa liikkuriakin, jos siltä olis nameja irronnut. Ja muutama hau-hau vielä siihen kaupan päälle. Haahuillaan taas lisää, haisteli maata, mutta kuin ihmeen kaupalla oli kuitenkin kuulolla ja tipahti maahan niille sijoitteleen käskystä. Tätä ehkä tuomarikin vähän ihmetteli, ainakin ilmeestä päätellen. Sen verran oli kyllä Reima seuruussa kuutamolla. Mokasin myös itse menemällä viereen jotenkin vinoon, mistä sitten vinoperusasento ja pistemenetys.

Luoksetulo: 9½. Perusasentojen kanssa oli taas säätöä, mutta matkaan päästiin. Tiesin jo aikaisemmista haukuista, että kierroksia on kyllä herralla ja sieltä tultiinkin sitten hippulat vinkuen. Perusasento vino, mutta muuten hyvä.

Seisominen: 0. Alku hyvin. Seuraaminenkin parempaa ja jäi hienosti paikalleen. Mutta takaisin tullessa hiippaili vastaan ja siitä 0.

Hyppy: 8. Pientä säätöä tässäkin ennen kuin päästiin matkaan. Pariin kertaan nyki esteen suuntaan, mutta ei varastanut. Taisi liikkua seiso-käskyn jälkeen ja oli vaikeasti vinossa enkä päässyt kunnolla viereen astumatta esteen jalkojen päälle, joten pa jäi vinoksi.

Kokonaisvaikutus: 7. Haahuilusta miinusta sekä piippauksesta ja haukkumisesta. Koiralla kuitenkin kivaa ja hyviäkin pätkiä nähtiin.

Huh. Yhteispisteet siis 140,5, 2-tulos. Tokavikaksi jäätiin näissä kisoissa aloluokassa, mutta mitäpä siitä. Tiedän, että tuossa koirassa on potentiaalia enemmän. Seuruut oli ihan kammotuksia ja Reima osaa ne 1000 kertaa paremmin, mutta tänään ei virittelyt onnistuneet nappiin. Pääasia kuitenkin, että en itse hermostunut vaan homma hoidettiin zenillä loppuun asti. Tokokisoihin meno on kuitenkin aina voitto minulle ja pääasia, että tuo koira nyt kuitenkin tekee jotain ja on kuulolla. Hienosäätöä ja johan alkaa hieman suurempaa tulostakin tulla. (Jossittelija tässä sanoisi, että se seisominen oli menossa sen verran hyvin ja jos siitä 10 olisi tullut, niin tuo tulos olisi ollut 1-tulos). Ei muuta kuin takaisin treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti