sunnuntai 12. elokuuta 2012

All creative people want to do the unexpected.

Tänän oli vuorossa agilityä kisojen merkeissä Vihdissä. Kaksi ekaa rataa olivat Henri Luoman komennuksessa ja viimeisestä vastasi Anne Savioja.

Aloitettiin hyppärillä, jolla Reima haki hieman hyppyä, mutta kuitenkin eteni kohtuullisesti. Ihan kiva rata, jossa lopun suora putki, muuri ja putki suoraan olevan hyvin sijaan oli meidän kompastuskivi. Tai no.. Itse lähdin ajoissa varmistelemaan putken suuntaan ja irtosin sivuun. Tätä Reima ei kestänyt ja muurin palikat lensivät. Olisin voinut sitä siis rytmittää paremmin ja ei siinä loppupeleissä mitään kiirettä olla sitä linjausta tehdä. Tosin pitäisihän tuon kestää erilaiset irtoamiset esteillä. Aika kuitenkin -2,85 s ja etenemä jotain 3,77 m/s luokkaa.

Toinen rata kontaktiesteillä ja vähän jännitti päästäänkö niistä kunnialla läpi. Reima oli kuitenkin kuulolla ja A:lla teki hyvän kontaktin tiukalla käskytyksellä. Keinulla sitten taas himmaili osittain mun liikkeestä johtuen ja sitten loikalla ja kontaktin ylityksellä jatkamaan matkaa. Oli aika hilkulla tuo osuminen enkä jäänyt tuomarin käsiä katselemaan, joten jatkettiin matkaa. Tarkoitus oli tehdä päällejuoksu ja irrotus, mutta löysinkin itseni valssaamasta esteiden väliin ja seuraavan esteen ohjaus olikin sitten hetken hakusessa, kunnes saatiin vauhdit ja takaaleikkaukset kohdilleen. Tietenkin tuohon paloi aikaa ja toinen tuomari olisi siitä voinut kiellonkin antaa. Loppusuoraa ennen vielä toinen ohjauksen lennosta vaihto ja olin taas valssaamassa hyppyjen välissä. Tällä kertaa tästä ei tullut häslinkiä jatkoon, mutta johan oli jekut itselle. Puomilla kuunteli ja teki hyvän kontaktin. Keinulta siis 5 vp ja -0,7s. 

Viimeiselle radalle heti miettiliäin mielin ja taas oli keinun jälkeen ikävä takaakierto. Sen kanssa sitten paljon painin mielessäni ja koitin minimoida riskejä ja miettiä sujuvuutta. No radalla sitten Reima otti taas loikat keinulta ja yhtäkkiä mielessä olleet vaihtoehdot eivät olleetkaan mahdollisia, koska koira oli jo jaloissa ja niistä ohi. Käyttöön siis suunnitelmat b ja c ja selvittiin kuitenkin ihan kunnialla jatkoon. (Mitä nyt keinulta taas 5 vp ja seuranneesta härdellistä kielto, mutta ei hylsyjä). Loppu meni ihan suunnitelmissa pitäytyen ja kontakti oli puomilla hieno. 10 vp ja +0,99s.

Ihan ok suoritukset. Lähdemme siis treenaamaan keinua kondikseen ja ohjaajalle pitää saada uskallusta. Syytän myös vähän tankkausta, sillä olo ei ollut mikään maailman paras tänäänkään. Pois lähtiessä lisäksi otettiin vielä reroutet, kun Veikkolan sijaan päädyttiin Ojakkalaan. Huh huh. Ei ollut ihan ajatus mukana. Mutta taidettiin siis olla ihan luovia ja hyvä, että suunnitelma tuli muutettua, kun ei alkuperäiseen ehtinyt ja silti tsempattiin loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti