tiistai 28. toukokuuta 2013

Reiman hyppyhaasteille selitys

Vihdoinkin joku osasi tulkita röntgenkuvia ihan Pihtiputaan mummollekin. Alaselässä on siis jäykkyyttä johtuen yhden kohdan kalkkeutumasta ja toisen kohdan kaventuneesta nikamavälistä. Tätä kompensoi keskiselän yliliikkuva nikama. Jos kaikki nämä ovat hyvässä kondiksessa, niin selkä taipuu ja hyppyyn tulee hyvä ponnistus. Jos taas nämä ovat jumissa, Reima ei saa takapäätä alleen ja joutuu repimään etupäällä. Ei siis ehkä paras mahdollinen tilanne aksakoiralle. 

No, nyt sille pitää sitten vain rakentaa vatsalihaksia tukemaan selkää. Meillä siis alkaa jumpat. Ja niitä pitääkin tehdä ahkerasti, koska tilanteeseen halutaan muutos. Nyt nää jumppakärpäset lähtee treenaamaan.

4 kommenttia:

  1. Pääasia, että hommaa lähtee selviämään.. meillä Masin kanssa kaiken a ja o on ahkera jumppaaminen ja syvien lihaksien jatkuva voimistaminen! Aksaaminen on niin rankkaa koiralle ja kuitenkin tossa määrin niin epäluonnollista liikkumista.. :/ pistää aika ajoin miettimään, että pakkoko tommosta on harrastaa! Harmi, että koiratkin tykkää siitä kun hullut puurosta.. ;)

    Tsemppiä jumppiin! Ku asuttais lähempänä, niin voitais perustaa joka viikkoinen puistojumppatuokio koissuille! :D

    VastaaPoista
  2. Voimistaminen, eli siis vahvistaminen.. :D

    VastaaPoista
  3. Hyvä on juu, että syy on tiedossa. Tulevaisuus onkin hämärän peitossa. Melkoisen turhauttavaa, kun aikaa on käytetty treeniin ja korjaamisiin, koira osaa ohjaukset, mutta sitten on tämä aika perustavan laatuinen haaste.En rehellisesti sanoen oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella ja mitä sitten, jos agilitylle tulee totaalikielto. Näyttää myös kovasti siltä, että uutta koiraa ei tule seuraavaan kahdeksaan vuoteen. Aika vaikea olla valoisin ajatuksin tämän asian kanssa, mutta ei auta kuin yrittää kuntouttaa Reimaa.Meni se sitten syteen tai saveen, mutta yrityksen puutteesta ei voi ainakaan itse sen jälkeen syyttää.

    VastaaPoista
  4. Päivä kerrallaan! Varmasti siitä vielä hyvä tulee.. nyt vaan ahkeraa jumppaamista, niin sitte saat myöhemmin kerätä hedelmät työstä! Pääasia kuitenkin lienee, et koira pysyy jossain kunnossa ja käveleekin vielä 10v. ;)

    Sitä paitsi, ei se koiratanssikaan pöllömpi harrastus olis! :)

    VastaaPoista