lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen alueellisen valmennusryhmän tapaaminen

Se tapahtui eilen Kivikossa i-Hah:n kentällä. Kuudelta alkoi tohina kuntotestillä. Eikä suinkaan testattu koirien kuntoa vaan ohjaajien. Ihana piip-testi pisti kintut liikkeelle ja voin kertoa ettei parin viikon flunssailun jälkeen ollut kovin herkkua. Kunto on aikalailla nollassa, hengitysrytmiä ei löytynyt ja puuskutus alkoi melkoisen nopeasti. Tulos oli suoraan sanottuna surkea. No tästä on sitten tavoitteena vaan parantaa. Lenkkarit otetaan naftaliinista ja suunnataan lenkkipoluille. Seuraavassa testissä aion olla roimasti parempi.

Tämän jälkeen testatiin koirien osaamista kontakteilla. Puomilla aloitettiin ja määrätyille paikoilla piti ohjaajan pysähtyä. Reima tuli kaikilla kontaktialueelle, mutta isolla sivuetäisyydellä ja taaksejäämisellä meni selkeästi epävarmaksi, hitaaksti eikä ne etutassut tulleet maalle saakka. Nämä siis treenin alle. Tosin olen hirmu tyytyväinen siihen, että sieltä ei enää tulla teräsmiehenä vaan ajatuskin on jo Reimalla mukana puomilla.

Testattiin myös keinua. Tiedossa oli jo etukäteen, että sillä tarvitaan paljon työstämistä. Onhan se nyt jäänyt varjoon puomin ja A:n kontaktitreenien takia. Himmailee jo keinun aika keskivaiheilla ja on epävarma "loppuasennosta". Sivuetäisyyttä ei oikeastaan kestä ja takana oleminenkin on vaikeaa. Treenikuuri tähän alkaa nyt ensinnäkin siitä, että keinun päähän tullaan täysillä. Niin, ja mun pitää itse muistaa olla varmempi keinulla.

Lopuksi tehtiin rataa, jotta valmentaja Nina Manner näkee missä mennään kokonaisuuden kanssa. 1.kierroksella Reima haki jonkun verran hyppyä, mutta eteni ihan hyvin. Itsekin liikuin rohkeasti ja ehdin hyvin ohjaamaan. Okserilla tein taas liian nopean käännöksen ja Reima-raukka pamautti sitten rimojen sekaan. Viimeisenä oli puomi, jonka tekin varsin pätevästi. Omat valssit oli yhdessä kohtaa myöhässä, kun meinasin unohtaa ekan valssin kokonaan. 2.kierroksella edettiin ihan hyvin ja valssit olivat parempia ajoitukselta ja jopa liiankin ajoissa, kun sain aikaan yhden kiellon, kun Reima ei vielä ollutkaan lukinnut estettä, kun kiirehdin jo seuraavaan paikkaan. Okserikin meni ok ja super-puomi vielä loppuun. Ninan mielestä oli hyvin näköistä menoa, paketti hyvin kasassa ja pikkuviilauksilla vaan paranee. Reimalla näyttäis olevan vielä pari vaihdetta lisää varastossa ja ne pitäis vaan kaivaa jotenkin esiin. Pitäisi siis miettiä palkkausta sen suhteen.

Hyvä mieli jäi näistä treeneistä. Ryhmä on vähän epätasainen, osalla ei ole vielä kaikki esteet halussa tai koirien motivaatiossa on suuria puutteita, mutta hyvä meininki kuitenkin oli joukossa. Jännityksellä odotetaan tulevia treenejä. Onneksi seuraava kerta on jo ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti